Pian 7 vuotta täyttävä leikattu bengalipoika Nipsu (Amberyard Arigorn, 05.07.2017) Espoosta etsii uutta loppuelämän kotia omistajansa ulkomaille muuton vuoksi. Nipsu on tottunut asumaan ainoana kissana, mutta tulisi ehkä toimeen myös pienen kissoihin tottuneen rauhallisen koirakaverin kanssa.  Nipsu ei ole ollut aiemmin tekemisissä lapsien kanssa.

Nipsu on luonteeltaan fiksu ja osaa esim. muutamia perustemppuja. Nipsu on lempeä ja utelias persoona, hieman ujo, mutta tutustuttuaan hyvin seurallinen ja rakastaa rapsutuksia. Hän tykkää läheisyydestä omilla ehdoillaan – hän hakeutuu usein lähelle silitettäväksi ja tulee yöksi viereen nukkumaan. Leikkisän ja aktiivisen luonteensa vuoksi Nipsu tarvitsee päivittäistä aktivointileikkiä tai muuten meno käy äänekkääksi. Nipsulla on aiemmin ollut juoksupyörä, joka oli ahkerassa käytössä.

Nipsu on hieman stressiherkkä, joten mahdollisimman rauhallinen ja muutokseton kotiympäristö olisi Nipsun mieleen. Nipsu viihtyy ehdottomasti parhaiten kotona, mutta hän osaa tarvittaessa myös ulkoilla valjaissa ja käyttäytyy mallikkaasti myös autossa/julkisissa.

Nipsulla on lemmikkipassi ja tarvittavat rokotukset kunnossa. Nipsulla on ollut terveydellisiä haasteita, hänellä on nyt todettu sydänsairaus HCM, joka ei tosin ole vielä niin paha, että sitä tarvitsee lääkitä, mutta tilannetta tulee seurata. Nipsulla on myös todettu hammassyöpymiä, joiden vuoksi Nipsua tulee viedä hammaslääkäriin vuosittain. Nipsulla on myös ollut erikoista maiskutusoireilua, jota on tutkittu nyt pidempään ja laajasti, mutta siihen ei ole löytynyt vielä mitään selittävää syytä/diagnoosia ei ole. Nipsu syö toistaiseksi allergiaruokaa, sillä sen on koettu vähentävän oireilua. Nipsulla on hyvä vakuutus, joka voidaan siirtää uuden omistajan nimiin. Vakuutus soveltuu myös hammassyöpymän hoitoon. 

 

Mikäli olet kiinnostunut ihastuttavasta Nipsusta, voit ottaa yhteyttä:

Hanna Lehtosaari

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kerrothan viestissä hieman itsestäsi ja elämäntilanteestasi, sekä kokemuksestasi kissojen kanssa.