Bengaleita on yleisesti ottaen kahden värisiä:

  • ruskeita
  • lumivärisiä

Ruskea

Ruskea on bengalin perinteinen, klassinen väri ja "ruskeiksi" kutsuttavat bengalit ovat yleisilmeeltään ruskeita. Värinimike pitää sisällään kuitenkin runsaasti vaihtelua, ja niinpä tämän väristen bengaleiden turkin pohjaväri voi olla sävyltään harmahtava, kellertävä hiekka, oranssi, punaruskea tai mitä tahansa siltä väliltä. Samoin turkin pohjaväriä tummemman kuvioinnin väri vaihtelee erisävyisistä ruskeista pikimustaan.

Ruskeiden bengaleiden silmät ovat ruskeat, keltaiset tai vihreät.

 


Kaksi ruskeaa bengalia ulkoilee

Lumi

Niin kutsutut lumivärit ovat puolestaan yleisilmeeltään erittäin vaaleita. "Lumibengaleiden" turkin pohjaväri vaihtelee norsunluunvalkeasta vaaleaan beigeen. Se ei ole silti koskaan vitivalkoinen. Kuvioinnin väri vaihtelee vaaleanruskeasta tummanruskeaan.

Lumibengaleilla erotetaan virallisesti kolme eri väritystä: lynx point eli himalajanaamio, mink eli tonkineesinaamio ja seepia eli burmanaamio. Näistä lynx point on yleisilmeeltään vaalein, seepia tummin ja mink taas siltä väliltä.

Todellisuudessa eri lumivärit voivat näyttää keskenään hyvin samanlaisilta. Turkin väriä helpommin eri lumivärit erottaakin silmien värin perusteella. Lynx pointin silmät ovat siniset, minkin sinivihreät, vihreät tai vihertävän keltaiset ja seepian keltaiset tai keltavihreät.

        

 

Muut värit

Myös muita värejä kuten hopea, charcoal, melko harvinainen kokomusta (melanistinen) ja joskus harvoin syntyvä sininen on olemassa (ja näistä hopeaa ja mustaa voi nähdä näyttelyissäkin).