Usein kysytyt kysymykset aiheesta BENGALI!


Aiheuttaako bengali allergiaa?

Vaikka bengali onkin lyhytkarvainen kissa, josta irtoaa niukalti karvojaan, se saattaa aiheuttaa allergiaa. Allergista reaktiota eivät aiheuta eläimen karvat sinänsä vaan valkuaisaineet, joita on esim. eläimen syljessä ja ihossa erittyvässä hilseessä/kuolleissa ihosoluissa. Sen vuoksi myös lyhytturkkinen bengali saataa aiheuttaa Sinulle allergisia oireita. Eli joillekin lyhytturkkinen, karvoja melko vähän tiputteleva bengali sopii ja joillekin ei.

Asiaa on kuitenkin syytä harkita tarkasti riskit ja hyödyt punniten, sillä kissasta luopuminen pahan allergian vuoksi on aina raskas asia.


Paljonko bengali maksaa?

Bengalin pentujen keskimääräinen hintataso vaihtelee eri kasvattajilla mm. kissan tasosta riippuen, mutta lemmikkitasoisen bengalinpennun hintataso on keskimäärin noin 1500 euroa. Lisätietoja tarjolla olevien pentueiden hinnoista saat pentueen kasvattajalta, kts. bengalien kasvattajien yhteystietoja.


Voiko bengalin ottaa pieneen asuntoon?

Onhan asunnossa aina tilaa ylöspäinkin ja asumiskuutioita käytettävissä, kun vain mielikuvistusta riittää. Jokainen joutuu kuitenkin omat asumisolosuhteensa tietäen ratkaisemaan itse, pystyykö järjestämään tarpeeksi virikkeitä ja liikkumismahdollisuuksia eläväiselle kissalle.